Τα ευβοιώτικα τηγανόψωμα είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές στην Εύβοια που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 8 μέτρια τηγανόψωμα
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 350-400 γρ. φέτα
- χλιαρό νερό
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε αλεύρι,νερό,αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια καλή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη.Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπεράκι.
- Γεμίζουμε με φέτα κατά βούληση και διπλώνουμε είτε σε φάκελο είτε τυλίγοντας σαν σαλιγκάρι.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Καλό είναι να τρυπάμε και λίγο με το πηρούνι μας τα τηγανόψωμα για να ψηθεί καλά η ζύμη,αν και εφόσον την ανοίξουμε με πλάστη,δεν έχει φόβο.
- Απλώστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το περιττό λάδι.
Καλή σας απόλαυση!