Τηγανόψωμα Εύβοιας: Δείτε εδώ την συνταγή

Τα ευβοιώτικα τηγανόψωμα είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές στην Εύβοια που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται

Υλικά 

  • 8 μέτρια τηγανόψωμα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350-400 γρ. φέτα
  • χλιαρό νερό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε αλεύρι,νερό,αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια καλή ζύμη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη.Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπεράκι.
  • Γεμίζουμε με φέτα κατά βούληση και διπλώνουμε είτε σε φάκελο είτε τυλίγοντας σαν σαλιγκάρι.
  • Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Καλό είναι να τρυπάμε και λίγο με το πηρούνι μας τα τηγανόψωμα για να ψηθεί καλά η ζύμη,αν και εφόσον την ανοίξουμε με πλάστη,δεν έχει φόβο.
  • Απλώστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το περιττό λάδι.

Καλή σας απόλαυση!