Τραχανάς Ευβοίας: Απολαύστε την τοπική συνταγή

Ο τραχανάς είναι μια άκρως παραδοσιακή συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Στην Εύβοια τον “τιμούν” δεόντως, με τη δική τους πεντανόστιμη εναλλακτική συνταγή, που επιβάλλεται να δοκιμάσετε!

Πάμε λοιπόν, να δούμε πως φτιάχνεται

Υλικά

  • 1-1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο
  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό αλεύρι άσπρο
  • 4 κουταλιές αλάτι
  • 1 κιλό γάλα (κατά προσέγγιση)

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη
  • Κόβουμε κομματάκια και τα απλώνουμε το βράδυ, για να στεγνώσουν
  • Το πρωί, τα τρίβουμε με τα χέρια και μετά τα περνάμε από κόσκινο τρυπητό και βγαίνουν μικρά κομμάτια
  • Τα απλώνουμε στον ήλιο να ξεραθούν και όποτε επιθυμούμε, βράζουμε για σούπα

Καλή σας όρεξη!