Site icon RestartTourism

Τσιροσαλάτα: Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται στην Εύβοια

Η τσιροσαλάτα είναι ένας πεντανόστιμος ουζομεζές που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Πάμε να δούμε όμως πώς τον φτιάχνουν στην Εύβοια!

Yλικά

  • 1 φιλέτο τσίρου ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό
  • 1 λεμόνι
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Eκτέλεση

  • Τυλίγουμε τα ψάρια ένα ένα σε λαδόκολλα και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για το κρέας.
  • Ανάβουμε το γκαζάκι σε μέτρια φλόγα και καψαλίζουμε τους τσίρους έναν έναν μέχρι να ροδίσει το δέρμα τους, αλλά να μην καεί
  • Ανακατεύουμε τις ντομάτες με την πιπεριά το μαϊντανό και τον βασιλικό
  • Στρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα πλατύ πιάτο και περιχύνουμε με το ξύδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version