Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες συνταγές της και μια από αυτές είναι η τσιτσανόπιτα, η όπως την αποκαλούν «γυμνή» και φτιάχνεται συγκεκριμένα στη Βόρεια Εύβοια.
Υλικά
- 500 γρ. φέτα, τριμμένη
- 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 6-7 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
- 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 125 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
- Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
- Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή σας απόλαυση!