Τσιτσανόπιτα Εύβοιας: Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή

Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες συνταγές της και μια από αυτές είναι η τσιτσανόπιτα, η όπως την αποκαλούν «γυμνή» και φτιάχνεται συγκεκριμένα στη Βόρεια Εύβοια.

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 6-7 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  • Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας απόλαυση!