Η τσιτσανόπιτα αποτελεί την “επαναστατική” συνταγή, για να φτιάξετε τυρόπιτα, καθώς δεν έχει φύλλα. Η γεύση της ωστόσο, “καθηλώνει”!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. φέτα, τριμμένη
- 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 6-7 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι (της αρεσκείας σας)
- 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 1 κουτ. σούπας baking powder
- 125 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά
- Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε, για να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία
- Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου
Καλή σας όρεξη!