Τσιτσανόπιτα Ευβοίας: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο… νοστιμιά χωρίς όριο

Η τσιτσανόπιτα αποτελεί την “επαναστατική” συνταγή, για να φτιάξετε τυρόπιτα, καθώς δεν έχει φύλλα. Η γεύση της ωστόσο, “καθηλώνει”!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 6-7 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι (της αρεσκείας σας)
  • 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κουτ. σούπας baking powder
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά
  • Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε, για να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία
  • Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου

Καλή σας όρεξη!