Οι τυροπιτάρες/τυροπιτάρια Εύβοιας είναι μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή, που αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζανάκι λάδι
- νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί για να γίνει μαλακή η ζύμη)
Για τη γέμιση
- 1 πιάτο βαθύ γεμάτο μυζήθρα βαρελίσια αλμυρή
- 1 αυγό (προαιρετικό), λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε έτσι ώστε το μήκος του να είναι περίπου 30 πόντοι και το φάρδος περίπου 25, το κανονίζουμε με το μάτι. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα στο μήκος και μετά το διπλώνουμε 3 φορές για να κλείσει σαν φάκελος
- Στη μεσιανή βόλτα βάζουμε αρκετή μυζήθρα και την απλώνουμε σαν μαρμελάδα. Μετά διπλώνουμε το φύλλο με τις άκρες προς τα μέσα για να μη βγαίνει το τυρί και σχηματίζουμε φάκελο
- Βάζουμε σε τηγάνι μπόλικο σπορέλαιο και αφού κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την τυροπιτάρα με το άνοιγμα προς τα κάτω. Αφού ροδίσει ελαφρά, γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά
- Σερβίρονται καυτές. Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε όλες τις τυροπιτάρες. Εάν θέλουμε μαζί με τη μυζήθρα βάζουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Καλή σας απόλαυση!