Οι συνταγές της Εύβοιας είναι όλες ξεχωριστές και πεντανόστιμες. Μια από αύτες είναι τα τυροψωμάκια Εύβοιας που φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα.
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνονται
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι
- 1 φακ. ξερή μαγιά
- 2 αυγά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml χλιαρό νερό
- 5 γρ. αλάτι
- 1 κγ. ρίγανη
- 70 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 70 γρ. φέτα τριμμένη
- 70 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 70 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε μια ομοιογενή ζύμη με όλα τα υλικά. Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα
- Πλάθουμε σε μπαλάκια των 70 εκ.περίπου και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
- Αφήνουμε πάλι μισή ώρα σκεπασμένα να φουσκώσουν
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35΄΄
Καλή σας απόλαυση!