Κελέμια: Μια πεντανόστιμη συνταγή από το Γαλαξίδι

Τα κελέμια είναι μια παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνουν στο Γαλαξίδι και πρόκειται για κρεμμύδια γεμιστά με ρύζι, κιμά και μπαχαρικά.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος χοιρινό μοσχάρι
  • 10 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Δυόσμο
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Ζωμό κοτόπουλου
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • Πουμαρό
  • 1 ποτήρι ρύζι

Εκτέλεση

  • Αρχικά καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε βαθιά μέχρι το κέντρο. Έπειτα τα τοποθετούμε στο νερό και τα βράζουμε για μισή ώρα να μαλακώνουν.
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον ζωμό, πάπρικα, μαϊντανό, δυόσμο και τέλος το ρύζι.
  • Έπειτα παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα του κρεμμυδιού και τα γεμίζουμε τοποθετώντας τα στο ταψί όπως στην εικονα
  • Τέλος περιχύνουνε από πάνω λίγο ελαιόλαδο, λίγο πουμαρό και το νεράκι.
  • Τοποθετούμε στο φούρνο στου 180° μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να τραβήξουν το νεράκι.

Καλή σας απόλαυση!