Το κεσκέσι είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Εύβοιας που σερβίρεται ζεστό και είμαστε σίγουροι πως μόλις το δοκιμάσετε θα το λατρέψετε!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας
- 1 κιλό πλιγούρι
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 500 γρ. πάχος χοιρινού ( λαρδί)
- 2-3 χοντρά κόκαλα χοιρινού
- Αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας, το λίπος και τα κρεμμύδια σε πολύ μικρά κομμάτια
- Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Στο μεταξύ , έχουμε βάλει το πλιγούρι να μουσκέψει επί δύο ώρες.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τα κόκαλα.
- Κατόπιν βάζουμε το λαρδί, το κρέας, το πλιγούρι, τα κρεμμύδια
και γεμίζουμε τη κατσαρόλα με χλιαρό αλατισμένο νερό, αρκετό ώστε
να σκεπάζει το φαγητό, και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. - Αφού πάρει τη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να
σιγοβράσει επί 4-5 ώρες. - Προσέχουμε μήπως χρειαστεί να
συμπληρώσουμε λίγο βραστό νερό.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα, καλή σας απόλαυση!