Site icon RestartTourism

Κρεμμυδόπιτα: Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή

Η κρεμμυδόπιτα είναι μια ξεχωριστή και νόστιμη συνταγή για πίτα από την Στερεά Ελλάδα και είμαστε σίγουροι πως μόλις την δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • ⅔ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το καρότο για 8 λεπτά περίπου να μαραθούν.
  • Σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Συνεχίζουμε με τη διαδικασία της πίτας.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι και βουτυρώνουμε το ταψί.
  • Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
  • Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
  • Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ”τσαλακώσουμε” και βουτυρώνουμε.
  • Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
  • Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  • Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
  • Βουτυρώνουμε, κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version