Χοιρινό με δαμάσκηνα Σκοπέλου: Δοκιμάστε τη γευστική συνταγή

Το χοιρινό με δαμάσκηνα μαγειρεύεται στη Σκόπελο και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι (κατά προτίμηση μεγάλα κομμάτια)
  • 15-20 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • λίγο κονιάκ
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 2-3 κουταλιές μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μαζί με το χοιρινό κρέας στην κατσαρόλα
  • Κατόπιν, ρίχνουμε τη μουστάρδα και τον πελτέ ντομάτας
  • Το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις, για να μαλακώσει το χοιρινό
  • Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, μαζί με το χυμό τους
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι
  • Το αφήνουμε να σιγοβράσει

Καλή απόλαυση!