-
1 kg σταφύλι (σουλτανίνα)
-
½ kg ζάχαρη
-
1 φλ. νερό
-
1 κλων. αρμπαρόριζα
-
Χυμό από ½ λεμόνι
-
200 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα καλά το σταφύλι, το στραγγίζουμε και το βουτάμε σε μπολ με νερό, δυο με τρεις φορές αλλάζουμε νερό να καθαρίσει καλά.
- Προσέχουμε να μην τραυματίσουμε τις ρόγες. Δεν πιέζουμε και δεν ζουλάμε για να μην χάσουμε τον πολύτιμο χυμό και το σχήμα τους.
- Αφήνουμε να στραγγίσει καλά και το βάζουμε σε καθαρή πετσέτα.
- Βγάζουμε τις ρόγες από το τσαμπί προσεκτικά.
- Βάζουμε το σταφύλι σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄.
- Όταν σωθούν τελείως τα υγρά του σταφυλιού, τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, στην επιφάνεια ενδέχεται να σχηματιστεί αφρός. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο και το αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45΄.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να το σκεπάσουμε. Αν θέλετε βάλτε μια πετσέτα για σκέπασμα.
- Μπορείτε σε αυτή τη φάση να αφήστε το γλυκό και να το τελειώσετε την επόμενη ημέρα.
Καλή σας απόλαυση!