Site icon RestartTourism

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι από την Σκύρο

Το γλυκό του κουταλιού σταφύλι είναι μια παραδοσιακή συνταγή από την Σκύρο και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά 

  • 1 kg σταφύλι (σουλτανίνα)
  • ½ kg ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1 κλων. αρμπαρόριζα
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε πρώτα καλά το σταφύλι, το στραγγίζουμε και το βουτάμε σε μπολ με νερό, δυο με τρεις φορές αλλάζουμε νερό να καθαρίσει καλά.
  • Προσέχουμε να μην τραυματίσουμε τις ρόγες. Δεν πιέζουμε και δεν ζουλάμε για να μην χάσουμε τον πολύτιμο χυμό και το σχήμα τους.
  • Αφήνουμε να στραγγίσει καλά και το βάζουμε σε καθαρή πετσέτα.
  • Βγάζουμε τις ρόγες από το τσαμπί προσεκτικά.
  • Βάζουμε το σταφύλι σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄.
  • Όταν σωθούν τελείως τα υγρά του σταφυλιού, τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, στην επιφάνεια ενδέχεται να σχηματιστεί αφρός. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο και το αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45΄.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να το σκεπάσουμε. Αν θέλετε βάλτε μια πετσέτα για σκέπασμα.
  • Μπορείτε σε αυτή τη φάση να αφήστε το γλυκό και να το τελειώσετε την επόμενη ημέρα.

Καλή σας απόλαυση!

Exit mobile version