Site icon RestartTourism

Λαδόπιτα Σκύρου: Το παραδοσιακό “μυστικό” των Σποράδων

Η λαδόπιτα φτιάχνεται στη Σκύρο και αποτελεί συνοδευτικό για πολλά πιάτα των κατοίκων του νησιού!

Ας δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε  ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Αφού ανακατέψουμε το μείγμα, δημιουργούμε στο κέντρο ένα μικρό πυρήνα, όπου προσθέτουμε τη μαγιά. Αμέσως μετά, ρίχνουμε περίπου 1 ½ φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε τη ζύμη, μέχρι να γίνει ένα σώμα, για περίπου 10 λεπτά
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος, για μια ώρα περίπου (ώσπου να γίνει 2 φορές σε όγκο)
  • Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μερίδες και ξανά ζυμώνουμε για λίγο
  • Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου για 20 λεπτά
  • Αφού περάσουν τα 20 λεπτά, ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι. Αφού ζεσταθεί καλά ανοίγουμε τις μερίδες μας στη διάμετρο του τηγανιού και τις τηγανίζουμε μία – μία, μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές της λαδόπιτας. Τότε είναι έτοιμες. Σερβίρονται σκέτες ή με Σκυριανό ξινοτύρι

Καλή όρεξη!

Exit mobile version