Η Σκόπελος έχει πολλές και νόστιμες συνταγές, μια από αυτές είναι ο ροφός στιφάδο που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 1 μεγάλο ροφό
- 5 κρεμμύδια ξερά και 2 κιλά κοκάρι, δηλαδή κρεμμυδάκι στιφάδου
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 8 ντομάτες από το μποστάνι μας
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
- δενδρολίβανο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- λάδι
- 1 κούπα λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το ροφό. Πρώτα αφαιρούμε τα σπλάχνα, ξύνουμε τα λέπια και τον ξεπλένουμε .
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ρόδες τα μεγάλα κρεμμύδια.
- Αφού ζεστάνουμε στην κατσαρόλα ένα ποτήρι λάδι, τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα σκόρδα. Μόλις ροδίσουν, τα σβήνουμε με το κρασί.
- Τρίβουμε τις ντομάτες από την χοντρή μεριά του τρίφτη και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και 3-4 δαφνόφυλλα.
- Συνεχίζουμε βάζοντας 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Στη συνέχεια βάζουμε τα κοκάρια (μικρά κρεμμύδια) και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά 5 λεπτά.
- Τέλος προσθέτουμε το ροφό, αφού τον χαρακιάσουμε, και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά. Δε συμπληρώνουμε νερό γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του.
Καλή σας απόλαυση!