Κοπανιστόπιτα Χίου: Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή

Η Χίος φημίζεται για τις λιχουδιές της και μια από αυτές είναι η κοπανιστόπιτα που είναι ουσιαστικά τηγανιτή τυρόπιτα, που φτιάχνεται με ένα ξεχωριστό τυρί που είναι πικάντικο και ονομάζεται κοπανιστή.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται

Υλικά

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1/2 κιλό
  • Ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
  • Αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας

Για την γέμιση

  • Κοπανιστή 1 τέταρτο του κιλού
  • Αυγα 1
  • Φέτα 1 χούφτα
  • Γάλα Φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

  • Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά νερό, ζυμώνοντας παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε  λίγο σφιχτή ζύμη.
  • Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την κοπανιστή και την ανακατεύουμε με την φέτα, το αυγό και το φρέσκο γάλα. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο.
  • Απλώνουμε σε κάθε φύλλο λίγη γέμιση και κλείνουμε σε φάκελο. Σφραγίζουμε τις πίτες με ένα πιρούνι και τις τηγανίζουμε σε άφθονο και καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Καλή σας απόλαυση!