Κουλουράκια με μαστίχα Χίου: Δείτε τη γλυκιά συνταγή

Τα κουλουράκια με μαστίχα Χίου είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που θα σας “ταξιδέψει” με τον πιο γλυκό τρόπο στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου!

Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε

Υλικά

  • 1350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • χυμός τριών πορτοκαλιών
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1/2 φακελάκι baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαστίχα
  • 2 βανίλιες
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, βάζουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
  • Αφού χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, μέσα στον οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα
  • Κατόπιν, βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τις βανίλιες και ρίχνουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, αφού έχουμε βάλει μέσα το baking powder (το αλεύρι δεν το χτυπάμε στο μίξερ, αλλά το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι).
  • Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 15-20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν

Καλή σας απόλαυση!