Τα κουλουράκια με μαστίχα Χίου είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που θα σας “ταξιδέψει” με τον πιο γλυκό τρόπο στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου!
Πάμε να δούμε πως θα την ετοιμάσετε
Υλικά
- 1350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- χυμός τριών πορτοκαλιών
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1/2 φακελάκι baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα μαστίχα
- 2 βανίλιες
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, βάζουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά
- Αφού χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε τον χυμό των πορτοκαλιών, μέσα στον οποίο έχουμε λιώσει τη σόδα
- Κατόπιν, βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, τις βανίλιες και ρίχνουμε λίγο-λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, αφού έχουμε βάλει μέσα το baking powder (το αλεύρι δεν το χτυπάμε στο μίξερ, αλλά το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι).
- Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 15-20 λεπτά και πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Καλή σας απόλαυση!