Η σαλάτα με σταφύλι και μαστέλο Χίου είναι μια άκρως “αυγουστιάτικη” και υγιεινή συνταγή, με αιγαιοπελαγίτικη αύρα!
Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε
Υλικά
- 5 – 6 φλ. τσαγιού ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας σας (λόλες, σαλάτες, αντίδια, iceberg, μαρούλια κ.λπ.)
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 1 – 2 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες ή τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού ρώγες από λευκό σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)
- 300 γρ. χαλούμι ή μαστέλο Χίου ή ταλαγάνι (ή άλλο σαγανοτύρι), σε μέτριους κύβους
- ελάχιστο λάδι για το τυρί
Για τη σάλτσα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Για τη σαλάτα με σταφύλι και μαστέλο Χίου, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Μόλις κάψει καλά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους κύβους του τυριού. Τους σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα από όλες τις πλευρές
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά μας με το ραπανάκι και το σταφύλι
- Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα
- Ανακατεύουμε καλά, σκορπίζουμε το ψημένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως, προτού μαραθεί η σαλάτα
Καλή σας όρεξη!