Σαλάτα με σταφύλι και μαστέλο Χίου: Απολαύστε τη δροσερή συνταγή

Η σαλάτα με σταφύλι και μαστέλο Χίου είναι μια άκρως “αυγουστιάτικη” και υγιεινή συνταγή, με αιγαιοπελαγίτικη αύρα!

Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξετε

Υλικά

  • 5 – 6 φλ. τσαγιού ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας σας (λόλες, σαλάτες, αντίδια, iceberg, μαρούλια κ.λπ.)
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 – 2 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε ψιλές φέτες ή τριμμένα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ρώγες από λευκό σταφύλι (χωρίς κουκούτσια)
  • 300 γρ. χαλούμι ή μαστέλο Χίου ή ταλαγάνι (ή άλλο σαγανοτύρι), σε μέτριους κύβους
  • ελάχιστο λάδι για το τυρί

Για τη σάλτσα

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Για τη σαλάτα με σταφύλι και μαστέλο Χίου, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Μόλις κάψει καλά, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους κύβους του τυριού. Τους σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν ευχάριστα από όλες τις πλευρές
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σαλατικά μας με το ραπανάκι και το σταφύλι
  • Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα
  • Ανακατεύουμε καλά, σκορπίζουμε το ψημένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως, προτού μαραθεί η σαλάτα

Καλή σας όρεξη!