Το σουφικό είναι το παραδοσιακό πιάτο της Ικαρίας και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα, να το δοκιμάσετε!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 4 κολοκύθια
- 3 πατάτες baby
- 2 πιπεριές πράσινες
- 3 κρεμμύδια
- 3 ντομάτες
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml κρασί κόκκινο ή μηλίτη
- 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
- 200 ml ελαιόλαδο
- 3-4 πρέζες ρίγανη τριμμένη
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια. Σε βαθιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι, ρίχνουμε τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10′ ανακατεύοντας, για να ροδίσουν καλά
- Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και 250 ml νερό
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνουν με το λαδάκι τους. Απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση με λίγο τυράκι
Καλή σας απόλαυση!