Site icon RestartTourism

Φλωμάρια Λήμνου με σπανάκι και τυρί: Δείτε πως φτιάχνονται

Τα Φλωμάρια Λήμνου με σπανάκι και τυρί είναι τα παραδοσιακά ζυμαρικά του νησιού και η γεύση τους ξεχωρίζει!

Πάμε να δούμε τη συνταγή

Υλικά

  • 1 πακέτο Φλωμάρι Λήμνου

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ. σπανάκι (πλυμένο και ψιλοκομμένο)
  • 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • 250 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
  • 60 γρ. φέτα πικάντικη

Για το γαρνίρισμα

  • extra παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 15-20 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την προετοιμασία πλένοντας και ψιλοκόβοντας το σπανάκι. Το ίδιο κάνουμε με τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια, κόβοντας τα σε λεπτές ροδέλες
  • Έπειτα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και περιμένουμε να βγάλει τα υγρά του. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά και παράλληλα τρίβουμε τα τυριά με το χέρι ή με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε και αυτά
  •  Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα
  • Αφού ενωθούν όλα τα υλικά τα χτυπάμε, μέσα στο τηγάνι με το μπλέντερ (ή τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ), μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά
  •  Ξαναρίχνουμε την έτοιμη πλέον σάλτσα στο τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη
  • Στο μεταξύ, σε μικρό σκεύος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
  • Παράλληλα, γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά
  • Αφού βράσει το νερό, το αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το φλωμάρι
  • Το βράζουμε για 5΄ (δηλαδή 1΄ λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία)
  • Εφόσον το φλωμάρι είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασε
  • Ζεσταίνουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φλωμάρι και τα έτοιμα σοταρισμένα ντοματίνια
  • Έπειτα, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα και τα ντοματίνια και να ενωθούν όλα τα υλικά
  • Τέλος, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας επιπλέον τριμμένο τυρί φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καλή σας όρεξη!

Exit mobile version