Αγιασώτικο καϊνάρι: Το μαγευτικό ρόφημα της Λέσβου!

Ένα ρόφημα γεμάτο χρώματα και αρώματα, που σας ταξιδεύει στην πανέμορφη Μυτιλήνη! Το καϊνάρι Αγιάσου.

Πάμε να δούμε πως παρασκευάζεται

Υλικά

  • 1-2 ξυλάκια κανέλας
  • λίγο μπαχάρι
  • λίγο γαρίφαλο
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • λίγο τσάι του βουνού
  • λίγο φασκόμηλο
  • λίγη πιπερόριζα
  • όποιο άλλο μπαχαρικό θεωρείτε ότι του ταιριάζει
  • μέλι ή ζάχαρη
  • τριμμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε ένα μείγμα από τα μπαχαρικά και τα αφεψήματά μας και το βράζουμε σε νερό μαζί με την κανέλα και τη φλούδα για περίπου 15′, υπολογίζοντας έως 1 κουταλιά για κάθε φλιτζάνα
  • Προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη ή το μέλι
  • Πριν σουρώσουμε και σερβίρουμε το καϊνάρι, το αφήνουμε λίγο να σταθεί
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγη καρυδόψιχα τριμμένη

Εις υγείαν!