Ένα ρόφημα γεμάτο χρώματα και αρώματα, που σας ταξιδεύει στην πανέμορφη Μυτιλήνη! Το καϊνάρι Αγιάσου.
Πάμε να δούμε πως παρασκευάζεται
Υλικά
- 1-2 ξυλάκια κανέλας
- λίγο μπαχάρι
- λίγο γαρίφαλο
- φλούδες πορτοκαλιού
- λίγο τσάι του βουνού
- λίγο φασκόμηλο
- λίγη πιπερόριζα
- όποιο άλλο μπαχαρικό θεωρείτε ότι του ταιριάζει
- μέλι ή ζάχαρη
- τριμμένη καρυδόψιχα
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε ένα μείγμα από τα μπαχαρικά και τα αφεψήματά μας και το βράζουμε σε νερό μαζί με την κανέλα και τη φλούδα για περίπου 15′, υπολογίζοντας έως 1 κουταλιά για κάθε φλιτζάνα
- Προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη ή το μέλι
- Πριν σουρώσουμε και σερβίρουμε το καϊνάρι, το αφήνουμε λίγο να σταθεί
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγη καρυδόψιχα τριμμένη
Εις υγείαν!