Λικέρ κάστανο: Το “εμβληματικό” ηδύποτο της Λέσβου

Το λικέρ κάστανο είναι το ποτό-σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης και επιβάλλεται, να γευτείτε το ξεχωριστό άρωμα του!

Πάμε να δούμε πως παρασκευάζεται

Υλικά

  • 1 λίτρο κονιάκ
  • 1 κιλό κάστανα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη μαύρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ξύλο κανέλας – 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι

Εκτέλεση

  • Βράζετε τα κάστανα για 10 λεπτά, ώστε να μπορούν να ξεφλουδίζονται εύκολα
  • Τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε στα 4
  • Τα βάζετε μέσα στο κονιάκ μαζί με τα μπαχαρικά, σε ένα βάζο
  • Μετά από 30 μέρες βράζετε το σιρόπι και το προσθέτετε στο ποτό
  • Το ανακατεύετε συχνά και το αφήνετε άλλες 10 μέρες

Εις υγείαν!