Το κριθαρότο με μανιτάρια και καραμελωμένα κρεμμύδια είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Σάμου που μόλις δοκιμάσετε θα ξετρελαθείτε!
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξετε
Υλικά
- 2 κρεμμύδια σε φετάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 ποτηράκι κρασί Μοσχάτο Σάμου
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια σε φετάκια
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο και λάδι τρούφας
- Λιγότερο από 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
- Αλάτι και κόκκινο γλυκό πιπέρι
- Ζωμό λαχανικών (νερό ζεστό με ένα κύβο λαχανικών.)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια. Τα κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη και τα καραμελώνουμε.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μετά από λίγο σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το κριθαράκι και σιγά σιγά προσθέτουμε από λίγο από το ζωμό λαχανικών.
- Μόλις εξατμίζεται προσθέτουμε πάλι μέχρι να τελειώσει και να βράσει το κριθαράκι. Όταν μελώσει και απορροφήσει τα υγρά σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι τρούφας, ταιριάζει πολύ.
- Σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!