Οι ρεβυθοκεφτέδες μαγειρεύονται στη Σάμο, ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και αξίζει να τους δοκιμάσετε!
Δείτε τη συνταγή
Υλικά
- 2 κούπες ρεβύθια
- 2 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ. Το πρωί τα σουρώνουμε, τα τρίβουμε με σόδα, για να φύγουν τα φλούδια και τα ξεπλένουμε καλά
- Τα περνάμε λίγα-λίγα στο multi, χωρίς να λιώσουν
- Περνάμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μυρωδικά στο multi. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι
- Ψήνουμε, μέχρι να ροδίσουν
- Σερβίρουμε (ιδανικά με ντιπάκι)
Καλή όρεξη!