Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου: Δείτε πως φτιάχνονται

Οι ρεβυθοκεφτέδες μαγειρεύονται στη Σάμο, ξεχωρίζουν για τη γεύση τους και αξίζει να τους δοκιμάσετε!

Δείτε τη συνταγή

Υλικά

  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ. Το πρωί τα σουρώνουμε, τα τρίβουμε με σόδα, για να φύγουν τα φλούδια και τα ξεπλένουμε καλά
  • Τα περνάμε λίγα-λίγα στο multi, χωρίς να λιώσουν
  • Περνάμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα μυρωδικά στο multi. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια λεκάνη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αλεύρι
  • Ψήνουμε, μέχρι να ροδίσουν
  • Σερβίρουμε (ιδανικά με ντιπάκι)

Καλή όρεξη!